Alternatief daten kan betrekking hebben op de manier waarop u iemand ontmoet maar ook op de invulling van het afspraakje. In dit artikel gaan we in op beide onderdelen binnen het dating proces. Het gaat er namelijk om dat u vindt wat u zoekt, wat dat ook mag zijn. Succes is het doel en succes kan alleen maar behaald worden wanneer een perfecte match ontstaat tussen man en vrouw. Dat dit tot de mogelijkheden behoort bij online dating laten de vele succesverhalen duidelijk zien. Bent u dat volgende succesverhaal?

Speeddating, singles vakanties en allerlei andere op singles gerichte activiteiten kunnen kwalificeren als alternatief daten. Het gaat er met name om dat u mensen leert kennen in een andere setting dan normaal. Want daar komt het helaas maar incidenteel voor dat u een directe match ontstaat. Zonde eigenlijk, maar het is nu eenmaal zo. We kunnen wel bij de pakken neer gaan zitten maar daar schieten we natuurlijk ook niets op. U zult actie moeten ondernemen wanneer u een relatie wilt aangaan. Het komt namelijk niet uit de lucht vallen als u hier om vraagt.

Leert u iemand kennen die voldoet aan uw wensen als partner en wilt u deze persoon beter leren kennen, dan ontkomt u er niet aan een afspraakje in te plannen. Natuurlijk kunt u allerlei zeer exclusieve en speciale dingen gaan doen, maar zoals we reeds hebben besproken in het artikel “de eerste date” is het niet verstandig op de eerste date al volledig uit te pakken.

Gelukkig hoeft online dating helemaal niet kostbaar te zijn. U kunt immers de eendjes gaan voeren in het park terwijl u ene flesje wijn en wat toastjes meeneemt. Wellicht een rare gedachte die niet direct in u opkomt maar wel een ideale manier om intensief contact te hebben zonder dat u gestoord wordt door derden. Wel zo makkelijk wanneer het idee achter het afspraakje is om elkaar beter te leren kennen.