Nederland kent een grote diversiteit in datingsites. Nichedating is namelijk een succesformule. Gelijkgestemden kunnen altijd beter met elkaar opschieten. Daarom zien we eigenlijk dat generaliserende websites zoals Relatieplanet en Lexa vandaag de dag minder succes hebben dan zij in het verleden en de hoogtijdagen hadden.

Online daters zoeken steeds gerichter. De early days zijn voorbij en het is niet alleen meer nieuw en spannend. Er zijn zelfs hele bureaus ontstaan rondom deze branche. Singles reizen en activiteiten, dating coaches en zelfs flirt cursussen springen al enige jaren als paddestoelen uit de grond. Een interessant gegeven, zeker nu steeds duidelijker zichtbaar wordt dat het individu hogere eisen stelt met betrekking tot het vinden van een nieuwe partner.

De verschillende datingsites in Nederland hebben eigenlijk allemaal hetzelfde doel; ze willen leden met elkaar in contact brengen. Omdat de perfect match in veel gevallen lijkt alsof het vergelijkbaar is met het zoeken naar een speld in een hooiberg.

Het voordeel van de volwassenheid van het Nederlands online date landschap is toch wel dat men het principe “massa is kassa” hanteert. Niet direct in financiële vorm maar vooral in keuze en potentie. De kans dat liefde op het eerste gezicht plaatsvindt is natuurlijk groter wanneer men kan kiezen uit een grote groep singles. Daarom bieden de meeste datingsites in Nederland de mogelijkheid tot gratis inschrijven. Maak daar dus gewoon gebruik van wanneer u even de kat uit de boom wilt kijken.