Het is altijd een heikel punt want wat moet je nu toch doen op de eerste date? Er zijn natuurlijk verschillende scenario’s en dating is natuurlijk geen eenheidsworst. Toch zijn er een aantal overeenkomsten die de eerste date in ieder geval positief kunnen laten verlopen. Een aantal ervan zullen hier worden besproken.

 

Allereerst, de dingen die u beter niet kunt doen op een eerste date. Exclusief uitgaan kan heel erg gaaf zijn. De vraag is echter of dit geschikt is voor een eerste date. Het klikt online – anders zou u natuurlijk nooit afspreken – maar dat wil niet zeggen dat het ook “in real life” zo goed klikt. Hoewel dates zich vereerd kunnen voelen is het natuurlijk niet de bedoeling dat er een gevoel van “verplichting” ontstaat. Een date heeft over het algemeen het beste resultaat wanneer drempels laag zijn, niemand op zijn tenen hoeft te lopen en in vrijheid begonnen kan worden aan het proces elkaar beter te leren kennen. Dat is namelijk waar het hier om gaat.

 

Bezigheden die afvallen voor een eerste date zijn dus eigenlijk de bioscoop en uit eten gaan. Vooral bij mannen komt het vaak voor dat ze nooit uit eten gaan. Als ze dan (eindelijk) een date hebben gaan ze uit eten. Natuurlijk is een date speciaal, maar vraagt u zich eens af waarom u wel geld uitgeeft aan iemand die u (nog) niet kent en niet aan uzelf of uw vrienden. Het zegt meer over de manier waarop u naar uzelf kijkt dan u denkt.

 

Een andere bezigheid op een eerste date welke af te raden is, is het bezoekje aan de bioscoop. Dat kan later wel. Het gaat er op dit moment om dat je met elkaar kunt praten, elkaar kunt leren kennen. Natuurlijk is dit een proces wat even duurt, maar om nu gelijk op een eerste date 90 minuten stil te zijn is misschien wel een beetje te veel van het goede.

 

Wil dit dan zeggen dat je nooit naar de bios kunt of nooit op een eerste date uit eten kunt gaan? Vanzelfsprekend niet! Er zijn namelijk voldoende omstandigheden die het een of ander rechtvaardigen. Wilt u echter op safe spelen, plan dan gewoon een date in een kroeg, op een terrasje of elke andere omgeving waar het mogelijk is oprecht met elkaar kennis te maken.

 

Het hoeft ook niet zo beladen te zijn. Is het niets en ontbreekt de klik dan is dat helemaal niet erg. Het vinden van ware liefde is niet makkelijk, getuige het grote aantal singles wat ook nog eens steeds groter wordt. Het is natuurlijk niet zo dat de leuke mensen uitsterven. Wel is het zo dat de samenleving steeds verder individualiseert. En dat is iets waar u rekening mee moet houden als u gaat daten; u zult erop uit moeten trekken.

 

Een laatste puntje van aandacht; de rekening! Er is geen eenduidig antwoord. Want op sommige momenten is het betalen van de totale rekening absoluut gerechtvaardigd. Een gouden regel die altijd opgaat is dat vrouwen niet te koop zijn (de man is vaak geneigd de betaling voor zijn rekening te nemen). Totdat u net zo fortuinlijk bent als Carlos Slim, Warren Buffett of Donald Trump is het zinloos te koop te lopen met uw portemonnee. Maak er daarom gewoon een mooie avond van en als dat wil zeggen dat als er een broodje shoarma bij de favoriete grill bijhoort, doe dat dan. Veel respect en affectie is te winnen door gewoon jezelf te zijn en de dingen te doen die u normaal ook zou doen.