Aanspreekangst

De meeste mannen voelen zich nogal opgelaten als er een mooie vrouw in de buurt is. Ze verliezen als het ware de controle over zichzelf: de hartslag verhoogt en ze kunnen geen heldere beslissingen meer nemen. Waren het eerst nog stoere mannen met veel praatjes, wanneer er een aantrekkelijke vrouw in de buurt is lijkt alle stoerheid verdwenen. De meeste mannen durven een mooie dame niet eens aan te kijken, laat staan ze aan te spreken.

 

Eén van de oorzaken van deze aanspreekangst gaat terug in de geschiedenis. De oermensen leefden hun hele leven in dezelfde stam. Als een oerman werd afgewezen door een oervrouw, dan werd de hele stam daarvan op de hoogte gebracht (inclusief alle andere vrouwen in die stam). Of hij sprak per ongeluk de vrouw aan van het stamhoofd, met mogelijke gevolgen. Gelukkig zijn wij als mensen tegenwoordig niet meer gebonden aan een enkele stam. De moderne man ziet per dag tientallen vrouwen op straat. Toch ligt de angst zoals de oermannen deze hadden, nog gedeeltelijk opgeslagen in onze mannelijke genen.

 

Een andere oorzaak van de aanspreekangst is de volgende. Wanneer een man een vrouw ziet die hij aantrekkelijk vindt, dan flitsen er door zijn hoofd allerlei scenario´s:

 

  • Hij ziet zich afgewezen worden door haar
  • Hij ziet zich uitgelachen worden door haar
  • Hij ziet zichzelf van streek zijn omdat hij het verkeerde tegen haar zei

 

Al deze scenario's passeren de revue in zijn gedachten, zonder dat zij hem ook maar heeft opgemerkt. En als wij deze gedachten dan toch negeren en op haar af willen stappen, is zij allang honderd meter verderop, tenminste... als zij überhaupt nog in het zicht is.

 

Veel mannen denken dat wanneer zij door een knappe vrouw worden afgewezen, dat dit dan ook de mening is van alle andere vrouwen. Net alsof er een vrouwelijk telepathisch netwerk bestaat waarop alle vrouwen verbonden staan. Maar één mening van één vrouw is nog altijd maar één mening van één persoon. Het zegt niets over de volgende vrouw die je tegenkomt. Deze is misschien juist wel in jou geïnteresseerd.

 

 

Een vrouw aanspreken op straat

Hoe kun je haar dan toch aanspreken, ondanks de angst en de verlegenheid? Door andere gedragingen en gedachtepatronen aan te nemen kun je door deze angst en verlegenheid heen breken. Want wat is dat nu voor onzin dat wij nu al weten dat wij worden afgewezen, als ze ons niet eens heeft opgemerkt? Wanneer wij ons alleen maar richten op negatieve gedachten zoals afwijzing, uitgelachen worden of denken dat we de situatie niet aankunnen, dan stellen wij ons ook niet open voor de goede ervaringen die het aanspreken kan geven. Wij kunnen niet weten wat de uitkomst is, als we iets niet hebben geprobeerd.

 

De enige manier om comfortabel te raken met het aanspreken van vrouwen is door het ook daadwerkelijk te doen. Er moet harde praktijkervaring worden opgebouwd. Houding en gedachtepatronen zijn daarbij belangrijk. Spreek jij een vrouw aan met de verwachting afgewezen te worden, dan zul je dat ook zo voelen. Maar ga jij uit van een positieve uitkomst, dan zal zij ook positief reageren. Misschien niet in de zin van een date of een telefoonnummer geven, maar ze zal vriendelijk reageren en gevleid zijn door het feit dat jij haar aanspreekt.

 

Wanneer we het hebben over een vrouw aanspreken, dan bedoelen we ook echt aanspreken en niet staren of nafluiten. Wanneer je naar haar gaat staren, dan heb je vast een leuk zicht maar in feite hoop je dat er iets magisch gebeurt of dat zij jou aanspreekt. Dit gaat nagenoeg nooit gebeuren. Traditioneel moeten mannen het initiatief nemen en tot op heden is dit niet anders. Spreek haar dus aan, voordat ze weg is!

 

Fluit je een vrouw na, dan mag je er vanuit gaan dat je je kaarten bij haar hebt verspeeld. Ze zal je een enge freak vinden. Je kunt dan beter op zoek gaan naar de volgende vrouw.

 

 

Hoe spreek je haar aan?

De beste manier om haar aan te spreken is door haar van voren te benaderen. Wanneer je het idee hebt dat dit confronterend overkomt, dan kun je haar ook vanaf de zijkant benaderen. Maar van achteren benaderen is uit den boze. Zij schrikt zich dan een hoedje of ze denkt dat jij een rare freak bent. Benader haar altijd van voren of vanaf de zijkant, zodat zij jou ziet aankomen. Wanneer jij ongeveer twee meter van haar af bent kun je haar aanspreken. Je zegt dan één van de volgende dingen:

 

- "Hoi"

- "Hallo, ik heb een vraag!"

- "Stop alsjeblieft"

 

Niet iedere vrouw is even leuk. Sommige vrouwen zien en horen jou wel, maar doen alsof dit niet het geval is. Je kunt dan nog één keer vragen of ze wilt stoppen, maar wanneer jij duidelijk merkt dat ze expres doorloopt, laat haar dan doorlopen. Zij is jou niet waard. Hetzelfde geldt voor vrouwen die negatief of geïrriteerd reageren. Kap het gesprek af en zeg dat je een vergissing hebt gemaakt. Spreek meteen de volgende knappe vrouw aan.

 

De kunst van het op straat aanspreken van vrouwen is om de juiste vrouw te vinden die open staat voor een date met jou. Omdat je haar "koud" aanspreekt, je weet nog niets over haar, is dit een kwestie van aanvoelen en proberen. Je kunt niet weten of iemand de moeite waard is, als je niets over deze persoon weet.

 

Als het goed is staat er dus nu een vrouw stil om te horen wat jij te melden hebt. Geef haar nu één compliment. Dit compliment mag over veel dingen gaan, maar probeer daarbij haar uiterlijk te vermijden. Zeg dus niet: "leuke rondingen", "lekkere benen" of iets in die trant. Maak liever een compliment over iets dat ze kan veranderen, dus haar oorbellen, haar handtas of haar schoenen. Zorg er ook voor dat dit compliment gemeend overkomt.

 

Maak haar duidelijk dat je haar beter wilt leren kennen, maar houd het wel luchtig. Vraag bijvoorbeeld "wat brengt jou hier?" en praat vijf tot tien minuten. Stel na een aantal minuten voor om samen even iets te gaan drinken. Laat dit geheel vrijblijvend overkomen. Hoe vrijblijvender je het voorstelt, hoe groter de kans is dat ze meekomt om iets te gaan drinken. Ga nooit bedelen of pushen.Wilt ze echt niet mee, laat het daar dan bij en wens haar een fijne dag. Jij hebt je best gedaan door haar op een normale, zelfverzekerde manier aan te spreken.