Het is toch wel jammer dat veel mensen (en dan met name mannen) meer aandacht besteden aan de techniek van flirten dan aan het proces. Flirt zinnen zijn namelijk ingestudeerd en voorbespeeld. Alsof er een cassettebandje wordt afgespeeld. Zelden is de reactie voorspelbaar, ja wellicht in negatieve zin en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

 

Bij flirten hebben we te maken met een persoonlijkheid en unieke, objectieve reacties van anderen. Dit wil zeggen dat mensen die ingestudeerde flirt zinnen gebruiken vaak met een mond vol tanden staan wanneer er een antwoord komt. Zonde, want hoeveel leuker is het als er een vloeiend gesprek op gang komt zonder dat er enige dwang of frustratie bij komt kijken.

 

Op zich is communiceren niet moeilijk. Waar de schoen vaak wringt is de ruis die ontstaat wanneer men niet op één lijn zit. Als u de Chinese taal niet machtig bent en er begint iemand ineens in het Mandarijn tegen u aan te kleppen, dan begrijpt u hier niets van. Op een soortgelijk niveau ligt ruis tussen mensen onderling.

 

Communicatie is een begrip wat absoluut noodzakelijk is in relaties en zeker aan het begin en in het dating proces. Er is geen weg omheen, u zult dit moeten leren. Bent u hier niet bedreven in, probeer dan in het leven van alledag met mensen in uw directe omgeving een praatje “pot” te maken. De caissière (maar hou haar niet te lang van haar werk), collega’s op de werkvloer, de bus chauffeur. Het maakt niet uit, sociale en communicatieve omgangsvormen zijn goed aan te leren.

 

Is het grove geschut nodig? Schrijf u dan in voor theatersport of een andere manier waarop u expressieve vaardigheden verder kunt ontwikkelen.