U bent op deze website terecht gekomen omdat u meer wilt weten over online dating. Wanneer u zelf op pad gaat om hier iets moois van te maken, zijn er een aantal uitgangspunten welke relevant kunnen zijn. Bestudeer de onderstaande opmerkingen en benut wat op u van toepassing is. Online dating is vooral erg leuk, laat ook deze ervaring voor uzelf onvergetelijk worden.

 

 

Wat wilt u?

Als u weet wat u wilt is het makkelijker het te vinden. Een waarheid als een koe. Maar toch staat vaak in een mannelijk datingprofiel (al dan niet tussen de regels door) dat het iemand niet uitmaakt wat voor vrouw er op hem reageert. Dit toont niet echt veel zelfrespect en zelfvertrouwen. Daarbij, niemand wil gezien worden als “zomaar iemand”. Het is daarmee van belang duidelijk te zijn in wat u zoekt. Maar, een eisenlijstje publiceren in een datingprofiel schrikt af. Dat is nog niet het juiste moment.


Daarom is het verstandig op een luchtige manier te beschrijven dat een date in ieder geval de bedoeling heeft om elkaar te leren kennen zodat je daarna wel weer verder kunt kijken. De druk moet van de ketel en dat kunt u bereiken door uw profiel niet al te serieus te maken.

 

 

Eenheidsworsten

Iedereen is uniek. Wanneer mensen hetzelfde zijn is het lastig om iemand te kiezen. Veel datingprofielen zijn echter saai en het “duizend in een dozijn” principe gaat hier al snel op. Niemand valt op een eenheidsworst. U bent uniek en daar gaat het om. Wanneer u dit kenbaar maakt in uw profiel en tijdens uw afspraakje, hanteert u een heel andere insteek dan menigeen doet.

 

 

Vertel de waarheid

Het klinkt natuurlijk logisch maar hoe vaak zien we niet dat mensen zich – zeker online – anders voordoen dan ze zijn. Overdrijven is een kunst en dit valt zelden goed bij potentiële date partners. Het is beter te “onderdrijven” (niet dat het woord bestaat, maar het maakt wel duidelijk wat er speelt). Door niet alles al te vertellen blijft er een groot deel over om over te praten tijdens één op één persoonlijke gesprekken. Sommige onderwerpen passen nu eenmaal beter in de persoonlijke setting. Benut dit dan ook.


In het verlengde van onderdrijven ligt opscheppen en dingen beter weten. Het heeft geen zin. Dit is namelijk absoluut niet aantrekkelijk. Het gaat gewoonweg nergens over om een potentiële partner onder de duim te willen hebben. Is dat wat u wilt, dan zult u heel erg veel moeten daten. De kans dat veel interessante vrouwen hierin geïnteresseerd zijn is klein. Probeer dus controle te krijgen over de dingen die u wilt vertellen en delen. Dat is namelijk waar het hier om gaat.

 

 

De eerste date

Het is spannend om met een onbekende op stap te gaan. De eerste date kan daarom toch wel een bepaalde lading met zich meebrengen. Nergens voor nodig natuurlijk. Dates zijn er om te kijken of iemand leuk genoeg is en bij je past. Dit hoeft niet per definitie zo te zijn. Dus maakt u zich vooral niet al te druk om de eventuele gebeurtenissen. Bekijk gewoon rustig waar aanknopingspunten liggen en waar u op een makkelijker manier over kunt praten. Al doende leert u elkaar beter kennen en dat zorgt weer voor betere kansen.


Meer inhoudelijke informatie over de eerste date kunt u lezen in het artikel op deze website met de toepasselijke titel “de eerste date“. Doe er uw voordeel mee en realiseer u goed dat het er om gaat dat u elkaar leert kennen en een leuke tijd hebt, ongeacht of er een vervolg komt of niet.

 

 

Vrijheid

Weinig druk is waar het eigenlijk om gaat tijdens het proces waarin u iemand beter leert kennen. Druk is namelijk vervelend, zeker wanneer u iemand net leert kennen. Niets moet, alles mag. Geniet van het moment en maak er een leuke avond van. Soms zal het klikken en soms ook helemaal niet. Dat geeft niet, want niemand zit er op te wachten om 50 jaar lang met een zuurpruim op te moeten trekken.

 

 

Studiemateriaal voor dating

Studiemateriaal bij een datingsite? Jazeker! Waarom? Simpel, het kan duidelijk maken hoe u zich het beste kunt profileren en daarna gedragen op een date. Maak er echter geen levensinvulling van. Een date moet namelijk ook soepel verlopen. U zit er ook niet op te wachten dat het meisje van uw dromen staafdiagrammen hanteert om u te kwalificeren.


Boeken bieden een flinke hoeveelheid aan kennis. Kennis is echter niet voldoende om resultaat te behalen. Er moet dus iets extra worden gedaan, de handen moeten uit de mouwen. Alleen wanneer u écht aan de slag gaat en implementeert wat u heeft gelezen kunt u interessante resultaten behalen. Kies daarom wat bij u past. Het kan namelijk niet zo zijn dat alles voor iedereen geschikt is.


De volgende boeken kunt u zeker aan uw boekenlijst toevoegen. Bestudeer de achterflap maar eens om te bekijken of ook u hier uw voordeel mee kunt doen.


John Grey – Mannen komen van Mars, Vrouwen van Venus
Allan Pease – Waarom mannen niet luisteren en vrouwen niet kunnen kaartlezen
Allan Pease – Lichaamstaal van de liefde
Yvonne Kronenberg – Alle mannen willen maar één ding
Tijn van Ewijk – MasterFlirt
David Deida – De kracht van echte mannen


Naast de bovenstaande boeken zijn er een groot aantal cursussen welke u kunt volgen om gemakkelijker in contact te komen met de prins op het witte paard of de vrouw van uw dromen. Volg het blog op deze website voor meer informatie en geniet vooral van uw avonturen in de wondere wereld die dating heet.

 

 

Vind wat ik zoek

Ja allemaal ontzettend leuk natuurlijk dat daten en afspreken. Maar wat nu als het niet gaat zoals u wilt? Trekt u verkeerde dates aan? Komt er helemaal niemand op uw profiel af? Stuurt u 30 berichtjes op een dag en krijgt u geen reactie? Wellicht is het tijd voor een andere strategie.


Het gaat te ver om te zeggen dat het hebben van geen strategie de beste strategie is. Wel is het zo dat u het allemaal best wat minder serieus mag aanpakken. Iemand ten huwelijk vragen op een eerste date kan wat vreemd zijn. De kans dat het creepy overkomt is levensgroot. Dit is wat bedoelt wordt met minder serieus. Humor, openheid en een relaxte houding zijn de sleutelbegrippen als het aankomt op daten.


Helaas kennen datingsites niet alleen maar succesverhalen. Natuurlijk deze succesverhalen bestaan, en in grote aantallen ook maar de realiteit van de dag is dat er toch ook veel leden zijn van datingsites die naast de pot piesen en dat is niet de bedoeling.

Een rondgang langs verschillende actievelingen op datingsites toont aan dat wanneer er een duidelijk profiel en beeld van de partner kan worden gegeven, er een hogere kans op succes is. Om te vinden wat u zoekt, zult u dus eerst moeten beschrijven wat u exact wilt. Dit vormt dan de leidraad in uw gehele dating activiteit. Het zal u sneller een keuze helpen maken. Zeker wanneer uw wensen u tot actie aanzetten.