Een eerste date

Afspreken met iemand die je nog nooit hebt gezien, is altijd spannend. Dit is meestal het geval bij internet dating. Misschien heb je foto’s van je date gezien of heb je een tijdje met elkaar gebeld. Toch ga je je date deze keer voor het eerst in levende lijve zien.

Het is belangrijk bij deze kennismaking niet teveel druk op jezelf te leggen. Schep geen hoge verwachtingen. Zie de date als een mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen. Iemand kan zich via een chatbox zoals MSN of IRC namelijk heel anders voordoen dan hij of zij in werkelijk is. Ook is het belangrijk om te weten dat het hebben van een date niet automatisch betekent dat je gaat zoenen of dat je sex gaat hebben.

 

 

Wat niet te doen op een eerste date?

Een date is een moment waarop je elkaar beter gaat leren kennen. Daarbij is het dus belangrijk dat je op die eerste date kunt praten. De volgende plekken kun je dan beter vermijden:

 

Bioscoop

Veel mensen die een date hebben gaan op de eerste date al direct samen naar de film. Natuurlijk kun je best een keer samen naar de film gaan, maar op de eerste date is het onverstandig. Wanneer jullie allebei naar de film aan het kijken zijn, hebben jullie geen kans om met elkaar te praten en elkaar beter te leren kennen.

Wat je eventueel ook kunt doen op de eerste date is een film huren en deze film thuis kijken. Het is natuurlijk wel zo dat de ander met je mee naar huis moet durven. Als jullie thuis een film kijken, kunnen jullie toch met elkaar praten zonder andere mensen te storen. Jullie kunnen dan ook wat intiemer zijn dan in de bioscoop.

 

Discotheek

Wat voor de bioscoop geldt bij een eerste date, geldt ook voor de discotheek. In de meeste discotheken staat de muziek veel te hard om eens serieus met elkaar te kunnen praten. De dansvloer en de alcohol kunnen verleidelijk zijn, maar trap er niet in.

 

 

Wat wel te doen op een eerste date?

Je weet nu dat het belangrijk is dat je met elkaar kunt praten op een eerste date.

Het is ook belangrijk dat de date vrijblijvend is. Beide personen moeten weg kunnen wanneer zij dat willen. Wanneer iemand zich teveel gedwongen voelt op een date, dan is die persoon in het vervolg minder snel geneigd om af te spreken.

Een date hoeft niet veel geld te kosten. Tien euro is vaak genoeg om een leuke dag te hebben. Wanneer je op de eerste date al veel geld gaat uitgeven, dan kan de ander zich snel schuldig gaan voelen. Vooral als die persoon niet zoveel geld heeft als jij. Houd de kosten daarom laag.

Op lokale websites en lokale kranten zijn vaak evenementen te vinden die gratis zijn of niet veel kosten. Wanneer was er nou die aparte braderie in de stad? Of zoek een museum met een goedkope entree. Of ga een boswandeling van een uurtje maken en pak daarna het terras.